2014. szeptember 13., szombat

Zeneterápia az ébresztő kakofóniájával és a "Manók táncával"

Manapság egy iskolában kétféleképpen lehet zeneterápiás foglalkozásokat tartani.
Vagy helyben rendelkezésre áll egy zeneterapeuta végzettségű szakember, aki a kötelező órák mellett tart ilyen foglalkozásokat, vagy pályázattal nyer el egy iskola ilyen lehetőséget.
Nálunk a Bárcziban, - bármilyen furcsa is - egy harmadik lehetőség kihasználásával kerülhet sor 30 óra zeneterápiás foglalkozás megtartására.
Mártony Zsuzsa zeneterapeuta választotta ki iskolánkat - több más iskolával együtt - egy pályázat megnyerése után és tart ezentúl hetente zeneterápiás foglalkozásokat több osztálynak is.
Az első ilyen foglalkozásra a héten került sor. Először a hangszerekkel és hangszernek nevezett zajkeltő eszközökkel ismerkedtek meg a gyerekek(a film láttán értitek majd miért mondom ezt).


Az első zenés feladat a senki által nem szeretett reggeli ébresztő egyéni megszólaltatása volt egy-egy választott eszközzel...erre mondom én, hogy kakofónia volt a javából... és állította ezzel szembe a zeneterapeuta Grieg Peer Gynt-jének csodás reggeli hangulatát, majd egy tengerparti táj-hangulat mesélésével, a hullámok, a hajók, a kékség szórajzolásával aláfestve a megszólaló zenét.


Ezután következett az igazi rajzolás, még mindig zenére, csak most már a "Manók táncára" (még mindig a Peer Gynt) átváltva a reggeli hangulatból... 

és majd itt folytatják a jövő héten, mert közben vége lett a foglalkozásnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.